Onze visie
Wij willen als restaurant ons steentje bijdragen aan een schonere wereld en een eerlijkere voedselketen voor mens en dier. Dat proberen we tot uitdrukking te brengen in onze menukaart. Zo zullen we de komende jaren steeds meer gaan werken met producten die met respect voor het milieu zijn verbouwd, die zo dicht mogelijk bij huis zijn geproduceerd en die mens- en dierenwelzijn op een hoger plan heeft gezet.
Dit uit zich in de praktijk onder andere in de samenstelling van de menukaart. U vindt bij ons meer lokale vis, maar bijvoorbeeld geen overbeviste gamba’s. Verder krijgen groenten steeds meer aandacht in onze gerechten. Tot slot werken we in toenemende mate met leveranciers uit het Noorden van het land, die ons eerlijke, pure en dus rijk smakende producten kunnen leveren.
Lekker lokaal
Een bijzondere en duurzame samenwerking is bijvoorbeeld met ‘de Zilte tuin’ op Terschelling, die ons in het groeiseizoen kan voorzien van prachtige onbespoten zilte groenten.
Verder werken wij met biologisch vlees van de Kudde van Terschelling, een boerderij op één van de mooiste plekjes van Nederland. Hier produceren wij in samenwerking met de natuur een stukje eerlijk vlees met een unieke zilte smaak, waarvan de herkomst volledig transparant is. De schapen en lammeren lopen het grootste deel van het jaar op de Waddendijk en de runderen begrazen jaarrond samen met hun kalveren natuurgebied De Boschplaat en de Grië.